Македонија, опрема за нереде

Нова жртва ноћних напада у Македонији. Група насилника претукла младића у Скопљу. Полиција у Тетову ухапсила двојицу Албанаца који су на пијачним тезгама продавали опрему за нереде: боксере, пендреке и ножеве.

Серија ноћних напада на пролазнике у Македонији настављена је и прошле ноћи, пошто је група насилника без разлога настрнула и озбиљно повредила једног младића и Скопљу.

Ударали су га песницама и моткама и нанели му озбиљне повреде. Полиција тражи починиоце.

Истовремено, полиција је у Тетову ухапсила двојицу Албанаца који су на локалној пијаци продавали ножеве "скакавце", расклопиве пендреке и боксере, односно "опрему" коју су насилници у протеклих десетак дана користили у нападима у неколико македонских градова.

"Оружје" су наводно набављали у Скопљу. Заплењено је укупно 37 боксера, 12 пендрека и 11 ножева, а "муштерије" су претходних дана углавном били младићи из Тетова и околине.

То, свакако, није добра вест за локалну полицију јер је у четвртак на програму, више пута одлагана утакмица између Шкендије и Вардара, односно судар "Балиста" и "Комита". 

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 21. мар 2012, 16:42) - Tetovac MKD [нерегистровани]

Drugovi iz Srbije

Stvarno neznam kako još neko u Srbiji veruje da su za raspad SFRJ krivi svi drugi. Raspad je bio neminovan, jer su se u istoj godini raspale sve tri evropske federacije - zar još neko veruje da je samo Jugoslovenska mogla da opstane.
Albanski problem je tinjao zadnjih 50 godina, ali to se šutelo radi bratstva i jedinstva.

(уторак, 20. мар 2012, 17:56) - Voroncov [нерегистровани]

Apetiti su daleko veći

Šta su nekada mislili makedonski političari. Imamo nezavisnu Makedoniju, priznamo KiM kao državu Albanaca i rešili smo albansko pitanje. Ne samo makedonski plitičari nego i mnogi drugi predvideli su da se sa KiM zadovoljavaju albanski apetiti. Ti apetiti su daleko veći, a što političari slabo vide to posle narod skupo plaća.