Читај ми!

Опет напади у Скопљу

Нови инциденти у Македонији, пет повређених. Непозната лица напала жену у аутобусу. Нападнут младић у насељу Карпош. Лидер највеће опозициона албанске партије, Мендух Тачи, тврди да је Македонија експериментална држава у којој су "Албанци систематски убијани и мучени".

Број инцидената у Македонији нагло је опао пошто је полиција на улице извела значајно озбиљнији број полицајаца, али је група неидентификованих младића успела да направи нови скандал и премлати жену код скопске железничке станице.

Несрећну пролазницу тукли су моткама и ногама и одмах затим побегли.

У одвојеном инциденту, један Албанац, како јављају скопски медији, напао је и претукао двојицу младића у насељу Карпош. 

У инцидентима у Скопљу укупно је повређено пет особа. Ни један од нападача није ухапшен. 

У Тетову је један малолетник напао полицајца током утакмице у малом фудбалу.  

Истовремено, лидер друге по снази албанске партије, Демократске партије Албанаца, Мендух Тачи изјавио је да је Македонија "експериментална држава у којој су Албанци и даље жртве убијања и мучења".

Тачи је, слично као његов презимењак са Косова Хашим Тачи, рекао да би у случају промене граница на Балкану било добро да сви Албанци живе у једној држави, пошто би то било "испуњење историсјког сна и жеље Албанаца".

"Склопили смо Охридски договор, али је тај споразум деградиран и скрајнут... Овај договор је мртав, јер је време за његово испуњавање прошао још 2004. године. У Македонији нема институционалне консолидације међу Албанцима и Македонцима", рекао је Тачи телевизији "Ора њуз".

 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво