Читај ми!

Македонија, заставе у пламену

Полиција забранила да се утакмица између Шкендије и Вардара игра у Тетову. Шкендија не жели из Тетова. Одлука полиције уследила после серије инцидената на улицама Скопља и Тетова, али и претњи које су навијачи Шкендије, "Балисти", упућивали полицији. Македонци у Тетову бојкотују наставу.

19.17 - Каменован аутобус у Велешти, полиција привела двојицу малолетника. 

16.52 - Нови инцидент. У Прилепу нападнути ученици муслиманске вероисповести. Повређена три малолетника.

Македонска полиција поштедела је Тетово могућег судара две најснажније навијачке групе у држави, Шкендијиних "Балиста" и Вардарових "Комита", у жељи да спусти тензије после сукоба у држави последњих дана, али и отворених претњи "Балиста".

Полиција је желела да се дерби 20. кола македонске лиге између лидера на табели, Вардара, и прошлогодишњег шампиона, Шкендије, игра се у Струги, рачунајући на ефекат раније забране македонског фудбалског савеза да навијачи путују на гостовања.

Шкендија је ту одлуку, међутим, одбила наводећи да је за тим "неприхвтљиво да се меч не игра у Тетову због безбедносних проблема".  

Појачане снаге македонске полиције, које су претходних дана патролирале Скопљем и Тетовом, донеле су резултат па у претходних 48 сати није забележен ниједан озбиљнији инцидент, мада су непознате особе у Штипу уништиле споменик македонским војницима погинулим у сукобима 2001. године.

Добру вест за Македонију представља чињеница да су се сукоби преселили на интернет, где се прво појавио снимак Македонаца како пале албанску заставу, а неколико сати касније Албанци су им узвратили истом мером.

Остаје нејасно да ли ће у недељу бити одигран тетовски дерби, Шкендија–Тетекс.

У Македонији се последњих дана десило више међуетничких инцидената између Албанаца и Македонаца, у којима је десет лица повређено, а у Скопљу је намерно запаљен дрвени висећи мост преко Вардара који води до једног насеља у коме је већинско албанско становништво.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво