„Балисти" прете полицији

Огроман број полицајаца на улицама македонских градова обесхрабрио изгреднике. Навијачка група „Балисти", чија су два члана ухапшена после нереда у Македонији, прети полицији.

Македонска полиција и специјалци патролирали су прошле ноћи у Скопљу и још неколико градова, што је одмах дало резултате, па од јуче по подне није забележен ниједан озбиљан инцидент.  

Прави тест за стабилност Македоније следи у среду, када је на програму утакмица Шкендија–Вардар у Тетову, што многи тумаче као најаву нових сукоба две најјаче навијачке групе у Македонији, македонских "Комита" и албанских "Балиста". 

Двојица вођа "Балиста" ухапшена су у акцији полиције после серије инцидената у Тетову, али је та навијачка група оштро запретила полицији, уколико одмах не пусте Шкељзена и Арлинда Мету из притвора.

„Полиција је ухапсила наша два члана, Шкељзена Мету и Арлинда Мету. Један од њих је наш вођа. Тражимо да их хитно ослободите. Цело Тетово даје подршку нашим члановима. Не желите да знате шта можемо да направимо, зато их пуштајте", објавили су „Балисти" на Фејсбуку.

Македонски фудбалски савез забранио је организована путовања на гостовања у покушају да колико-толико утиче на догађаје. 

Иако је ноћ протекла без инцидената, у Скопљу и Тетову македонска полиција привела је седам особа осумњичених за изазивање међуетничких сукоба протеклих дана.

Синоћ су на македонској амбасади у Приштини полупани прозори, а албанска партија Уникомб, чији је програм уједињење свих Албанаца, позвала је преко интернета на протесте у уторак испред амбасаде Македоније у Тирани.

 

број коментара 25 Пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2012, 15:18) - vladimir [нерегистровани]

istina

Samo zbog nesloge nam se takve stvari desavaju!!!Pravoslavci moramo svi biti kao jedan!!!

(понедељак, 12. мар 2012, 23:13) - srbin to koske [нерегистровани]

nedaj se makedonijo

nedaj se braco pozdrav iz srbije

(понедељак, 12. мар 2012, 22:07) - anonymous [нерегистровани]

@savez?

A vama je bas ruzno bilo u Jugoslavijama, vala bas! kako vas nije sramota!?

(понедељак, 12. мар 2012, 21:45) - anonymous [нерегистровани]

Nije bas tako

mi Pravoslavci se pomazemo u nesrecama ali zar treba da se desi ponovo neki rat ili sta vec da bi mi bili slozni???Znam da 1999 za vreme bombardovanja svi smo bilo ko jedan jednostavno tad nam se probudi moral za odbaranu otadzbine problem je sto zapad dosta utice na nas i to je iz dana u dan sve manje i manje...

(понедељак, 12. мар 2012, 20:05) - radasin [нерегистровани]

savez?

Opet da pravimo nesto sto smo imali, da Srbija, opet, vadi kestenje iz vatre? neka, hvala, trazili ste, gledajte!

(понедељак, 12. мар 2012, 19:21) - Maximilijan [нерегистровани]

Tetovac Makedonac

"Tetovac Makedonac" je rekao tacno ono sto nam se godinama unazad desava! Ako se nesto ne promeni, a nece se promeniti, Albanci ce se neprestano siriti.

(понедељак, 12. мар 2012, 18:42) - Тетовац Македонац [нерегистровани]

Шт се може

Албанци су јединствени, сложни и сви се у породици помажу, чак и новчано.Зато су јаки. Код православних нема јединства, чак ни брат са братом не прича, а камо ли да га помаже. Каде неко нападне Албанца, сви трче да га бране. Одувек је тако било код њих. Код нас је супротно - свако гледа своја посла,и продаје имање Албанцима иако зна да тиме штети заједници.

(понедељак, 12. мар 2012, 17:32) - anonymous [нерегистровани]

drzava

za celu situaciju u makedoniji kriva je makedonska vlada koja tolerise sve njihove ispade zbog koalicionog partnera(albanske vladajuce stranke)a ispasta cela drzava

(понедељак, 12. мар 2012, 16:52) - anonymous [нерегистровани]

Moze policija

da ukine tu grupu

(понедељак, 12. мар 2012, 16:50) - Milos [нерегистровани]

A priori...

Ne raspadaju se drzave(zemlje)same od sebe...ako cemo o raspadu zemlje, to je posao geologije!!! A sve ostalo je politika...