Читај ми!

Зима "оборила" хеликоптер

Хеликоптер војске БиХ, који је достављао помоћ завејаном становништву, принудно слетео због невремена. У Румунији десетине хиљада људи одсечено од света због снега. Аеродром у Подгорици затворен. У Рожају најављена "журка" јавног чишћења снега.

Хеликоптер Оружаних снага БиХ, који је летео на релацији Сарајево-Гацко-Билећа, принудно је данас слетео код Калиновика због погоршаних временских услова.

Хеликоптер је био у мисији достављања помоћи становништву у подручју које је угрожено снежним невременом. Нико од 11 особа које су биле у хеликоптеру није повређен, потврдило је Министарство одбране БиХ.

У хеликоптеру су била четири члана посаде, три војника, два представника надлежних институција и два члана новинарске екипе Федералне ТВ. Сви путници су нашли склониште у оближњој кући до побољшања временских прилика, преноси Сарајево Икс.

Екипа за евакуацију Оружаних снага БиХ спрема се да копненим путем крене према хеликоптеру, јер је акцију немогуће извести из ваздуха.

На објекту бањалучког предузећа ''Тржница'' у Источном Сарајеву пала је кровна конструкција, преноси Дневни аваз. Повређених није било, а запослени су одмах евакуисани. Претпоставља се да кров није издржао под количином снега.

Неколико десетина хиљада људи и даље је изоловано у Хрватској, БиХ, Македонији и Црној Гори.

У Мађарској је број мртвих достигао 16, док је у Бугарској за протеклих 10 дана од зиме страдало 30 људи. У Грчкој је умрло пет особа.

Дунав је блокиран ледом на неколико стотина километара, више десетина хиљада људи је изоловано због снега, чиме су парализоване све активности на главној речној трговинској саобраћајници у Европи.

Аеродром у Подгорици затворен због снега. Срећом, има и лепих вести када је снег у питању. Локална управа и комунално предузеће Рожаја смислили су занимљиву акцију чишћења градског језгра од снега и позвали грађане на "Лопата парти".

Акција чишћења заказана је за сутра у 9 сати, а грађани су преко друштвених мрежа позвани да уклоне снег из градског језгра, са места неприступачних механизацији.

"На овај начин сви који желе могу да нам се придруже и да дају свој допринос у овим ванредним временским приликама, да себи сви заједно створимо повољније услове за нормалан живот и функционисање града", наводи се у позиву грађанима.

Организатори су за учеснике "журке" обезбедили 50 лопата, сендвиче и топле напитке.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи