Читај ми!

У Прозору вукови једу псе

У околини Прозора, планинског града на граници Босне са Херцеговином, вукови у протеклих неколико година заклали 200 оваца. Страдало и двадесетак паса. Ловци организовали хајку и убили пет вукова.

Вукови су се на територији општине Прозор намножили у толиком броју да су постали озбиљна претња по сигурност грађана и њихове имовине, пише сарајевски Дневни аваз.

У околини Прозора протеклих дана виђан је, како се наводи, чопор од пет вукова, па су ловци из секција Прозор и Луг организовали хајку источно од града.

Вукови су виђани на Миланковом бријегу, у Загају, на Боровници где су их очито натерале временске прилике и глад.

На магистралном путу према Јабланици, недалеко од места Конзум, убијен је један вук, а други је убијен на свега стотинак метара од насеља Пограђе.

Прецизно око и мирну руку имали су ловци Игор Бризар и Иван Ротим, који тврде да су погодили и трећег који је побегао у неприступачни кањон Краљевац.

Протеклих година, подсећа се, вукови су на подручју те опшине убили близу 200 оваца и тако овчарима нанели огромне штете.

С обзиром на то да се у зимским условима стока добро чува у шталама, вукови узимају шта стигну, па су ловцима из села Прослапска планина, Орашац и Козо у протеклој ловној сезони на дивље свиње убили 15 ловачких паса, а пет паса убили су и ловцима из Варваре.

У појави великог броја вукова неки виде и "добру страну", пише сарајевски лист, зато што у сеоским насељима и у самом граду, нема више паса луталица па се закључује да су завршили као вучја храна.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи