Мали и Весић: Ђиласов покушај опструкције рада парламента

Градоначелник Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић, иначе одборници у новом сазиву скупштине, изјавили су да је Драган Ђилас покушао да опструише конситутисање градског парламента, избор председника Скупштине и спровођење изборне воље грађана.

"Као што смо очекивали, ово је био класичан покушај опструкције. Листа Александра Вучића и СПС , које чине коалицију, имају заједно 72 од 110 одборника, грађани су гласали да наша политика води град", рекао је Весић новинарима у паузи конститутивне седнице.

Како је рекао, данас би, како и пише у Пословнику, требало само да се потврде мандати, изаберу председник скупштине, његов заменик, секретар и заменик секретара.

"То би бивши градоначелник требало да зна, а не зна, јер није био на седницама у прошлом сазиву", рекао је Весић.

Весић је истакао да је легитимна тема о којој Ђилас говори, те да владајућа већина нема ништа против да се расправља о било којој теми.

"На било којој седници може да нас пита шта се дешавало са социјалним давањима, а ми ћемо да питамо како је поделио 728 милиона динара без евиденције од 2008. до 2013. године, од тога 200 милиона у изборној 2012. години, колико је пара зарадио од како се учланио у ДС, како је оставио дуг граду", рекао је Весић.

Поновио је да Ђилас није долазио на скупштинске седнице у претходном мандате, а да је данас добио одборничку накнаду од 10.000 динара, односно до данас 634. 000 динара "за недолазак и нерад".

"У овој скупштини ће се радити по закону и поштоваће се воља већине грађана, који су гласали да СНС и СПС формирају органе власти. Немамо проблем да опозиција постави било које питање, али имамо много више питања за њих, јер су били власт и показали шта умеју и знају", рекао је Весић.

Мали је навео да сада на рачуну града има 12,6 милијарди динара и још осам на рачунима јавних предузећа.

"На рачуну града имате 20 милијарди, то је новац грађана који инвестирамо у водовод, канализацију, асфалтирање, нова радна места. То је оно што Ђилас не жели да се деси, то није његова политика, његова је политика лажи, мржње, пљачки", рекао је Мали.

Како је рекао, данас треба да се конституише парламент и да се настави спровођење пројеката, политика отварања нових радних места, привлачења инвестиција.

Упитан зашто ће скупштина расправљати о Ђиласовој, а не на пример о његовој имовини, Мали је рекао да је ту тему поменуо сам Ђилас, те да може да се разговара о свему, само не данас.

"Што се мене тиче, причаћемо о свему, само не данас. Данас треба да се конституише палрамент. Немамо шта да кријемо, али ћемо причати и о другим темама", рекао је Мали.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. јун 2018, 09:12) - anonymous [нерегистровани]

о имовини

имовина моја градоначелничка поштено и у зноју стечена...

(среда, 09. мај 2018, 12:41) - Mile [нерегистровани]

neki.lik71@gmail.com

Samo je pokusao i nije uspeo.

(среда, 09. мај 2018, 12:39) - Pjer [нерегистровани]

Mali

Siguran sam da će jednako biti uspešan i na novoj funkciji !!!

(среда, 09. мај 2018, 12:38) - Maja [нерегистровани]

nnnnnn

Primer uspesnog politicara.