Никодијевић: Оно што је добро ваља и да се настави

Нови сазив Скупштине града Београда биће конситуисан на данашњој седници, на којој ће бити потврђени мандати новим одборницима, изабрани председник парламента, његов заменик, као и секретар скупштине, а након тога почиње да тече рок од 30 дана за избор градоначелника.

Од 24 листе које су се надметале 4. априла за Скуштину града највећи број гласова освојила је листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" која ће имати 64 мандата. Листа "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују" имаће 26 мандата, "Александар Шапић – Градоначелник" 12 мандата и коалицији СПС- ЈС припало је осам мандата.

Досадашњи председник Скупштине града Никола Никодијевић за РТС каже да ће градски парламент бити конституисан симболично на данашњи дан, када се у свету обележава Дан победе.

"Постоји начелни договор СНС и коалиције СПС-ЈС. Сматрамо да смо остварили велики успех у претходне четири године, заједно смо поднели терет огромних реформи и били део успеха", рекао је Никодијевић.

Поручио је да оно што је добро ваља и да се настави.

"Људи који су водили скупштину треба да остану ту и у наредном периоду, и председник и, и заменик и секртар и заменик секретара", рекао је Никодијевић.

Додао је да је расправа увек била конструктивна и на нивоу озбиљне политичке коректности.

"Не морамо да мислимо исто, не морамо да подржавамо једни друге у свему, али култура, пристојност и уважавање политичких неистомишљеника, мора постајати у градском парламенту", поручио је Никодијевић.

Додао је да град ни у једном тренутку неће бити без руководства, те да ће сви који су тренутно у извршним органима власти обављати своје функције док не буду изабрани неки други људи.

У законском року, у нарендих 30 дана, биће изабран и градоначелник, и заменик градоначелника, и чланови Градског већа, рекао је Никодијевић који није желео да говори о томе ко би могао бити изабран за градоначелника.

број коментара 0 Пошаљи коментар