Читај ми!

Кнежевић: Време за покрајинске изборе

Власт у Војводини изгубила легитимитет и под хитно треба одржати и покрајинске изборе, каже потпредседник СНС-а Горан Кнежевић.

Потпредседник Српске напредне странке Горан Кнежевић рекао је да је власт у Војводини изгубила легитимитет и да под хитно треба одржати и покрајинске изборе.

Кнежевић је, на конференцији за новинаре, рекао да је време да председник Владе Војводине Бојан Пајтић поднесе оставку, с обзиром на то да је СНС на ванредним парламентарним изборима освојила девет пута више гласова од Демократске странке.

Он је рекао да је на нивоу Србије гласало више од три и по милиона грађана и да је СНС апсолутни победник са 48,3 одсто. У Војводини СНС је освојила 46,3 одсто, а у Зрењанину 49,8 одсто грађана који сугласали.

Како је навео, цензус су прешле четири странке, а испод цензуса су ДСС, УРС и ЛДП.

"Све што о томе могу рећи јесте да жањете само оно што сте и сејали. Грађани Србије су овим послали јасну поруку о томе коме верују а коме не. У нашем Зрењанину, од 70 бирачких места, у 65 убедљива је победа СНС, у четири је победио Савез вовјвођанских Мађара, а на једном Нова демократска странка", додао је Кнежевић.