ДС: Сарадња са инвалидским организацијама

Демократска странка потписала Протокол о сарадњи са инвалидским организацијама којим се ДС обавезује да ће радити на унапређењу социјалне политике и права особа са инвалидитетом.

Председник београдског одбора Демократске странке Балша Божовић и председник Репрезентативних инвалидских организација Београда Душан Тројановић потписали су Протокол о сарадњи, којим се ДС обавезује да ће радити на унапређењу социјалне политике и права особа са инвалидитетом.

Божовић је након потписивања Протокола рекао да су принципи равноправности и забране дискриминације дубоко утемељени у идеје и вредности за које се залаже ДС.

Према његовим речима, демократе су свесне да, осим законског оквира, мора да се уради још много тога како би се у потпуности остварила права особа са инвалидитетом.

"Потписивање протокола потврђује опредељење ДС-а да та равноправност буде заиста у потпуности спроведена у Београду који мора да служи у том смислу као пример другим општинама и градовима широм земље", рекао је Божовић, а преноси ДС у саопштењу.

Према његовим речима, протоколом се одборници ДС-а у наредном сазиву Скупштине Града Београда обавезују да ће предано радити на унапређењу социјалне политике, а исто тако предано радити на унапређењу права особа са инвалидитетом, јер они не смеју бити дискриминисани.

У оквиру Репрезентативне инвалидске организације Београда налазе се Градска организација слепих Београда, Градска организација глувих Београда, Савез за церебралну и дечју парализу Београда, Савез инвалида Града Београда, Савез за помоћ МНРО Београда, Удружење дистрофичара Београда и Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво