Читај ми!

Предата листа коалиције СПС-ПУПС-ЈС

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС предала је Републичкој изборној комисији листу кандидата за посланике за ванредне парламентарне изборе заказане за 16. март, а носилац и први на листи је лидер социјалиста Ивица Дачић.

Републичкој изборној комисији предата је листа кандидата за посланике коалиције СПС-ПУПС-ЈС за ванредне изборе заказане за 16. март. 

Носилац и први на листи је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.  

На листи од 250 кандидата за посланике републичког парламента, налазе се представници СПС-а, ПУПС-а и ЈС-а.

Листа носи назив "Ивица Дачић - СПС-ПУПС-ЈС", а предали су је заменик председника СПС-а Жарко Обрадовић, заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић и лидер Јединствене Србије Драган Марковић.

Обрадовић је рекао да та коалиција није желела изборе, али да их спремно дочекује, што потврђује, како је рекао, и више од 30.000 потписа грађана који су подржали листу.

"Планирали смо да прикупљање потписа обавимо раније и да предамо од 13.000 до 15.000 потписа, али смо предали 31.177, што говори о спремности коалиције за учешће на изборима", рекао је Обрадовић.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС ће на изборима наступити у најјачем саставу и са политиком која је већ препозната, а која је социјално одговорна, левичарска, домаћинска и способна да реши нагомилане проблеме, каже Обрадовић.

Према његовим речима, та политика коалицију чини другачијом од осталих.

Обрадовић је такође рекао да у претходном периоду није постојао ниједан озбиљнији проблем у међусобној сарадњи коалиционих партнера (СПС-ПУПС-ЈС) и да на овим изборима учествују да би победили, због чега траже поверење грађана за нове изазове и послове који предстоје.

Заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић рекао је да коалиција по трећи пут излази на парламентарне изборе и да је ред да освоји прво место.

Кркобабић је оценио да то није преамбициозно, пре свега због мисије и циљева које коалиција СПС-ПУПС-ЈС има.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић нагласио је да не верује да ће та коалиција давати гласове у парламенту и подсетио да се до сада углавном декретом гласало за све министре.

Предаји листе присуствовали су и функционери СПС-а Славица Ђукић Дејановић, Милутин Мркоњић, Александар Антић, Дијана Вукомановић, Душан Бајатовић и Ђорђе Милићевић.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС је друга листа која је предата РИК-у.

Јуче је коалиција окупљена око СНС-а предала листу РИК-у, а та листа је синоћ и проглашена и биће прва на збирном изборном листићу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво