Читај ми!

Све више сиромашних у Америци

Скоро 50 милиона Американаца, односно 16 одсто становништва САД, живи у сиромаштву, резултат је новог испитивања стандарда који је спровела Америчка демографска служба.

Ново испитивање стандарда који је спровела Америчка демографска служба показало је да скоро 50 милиона Американаца, или 16 одсто становништва, живи у сиромаштву.

Према такозваној "допунској мери сиромаштва", која треба да потпуније представи сиромаштво, у САД има 49,1 милион сиромашних људи.

То је више од званичне стопе сиромаштва из 2010. године од 15,1 одсто или 46,2 милиона колико је сиромашних забележено у септембру према стандардној мери.

Број сиромашних је порастао као последица раста свакодневних трошкова, попут издвајања за лечење, који нису узети у обзир у званичним подацима.

Највећа разлика између допунске и стандардне мере сиромаштва је међу житељима САД старијим од 65 година - 15,9 одсто наспрам девет одсто.

Међу Хиспано-Американцима стопа сиромаштва је 28,2 одсто чиме је први пут већа него стопа сиромаштва међу Афро-Американцима од 25,4 одсто.

Према стандарној мери сиромаштва, међу Афро-Американцима има највише сиромашних - 27,5 одсто, док међу Хиспано-Американцима има 26,7 сиромашних.

Међународни праг сиромаштва, који је одредила Светска банка, износи 1,25 долара по особи дневно, што годишње за четворочлану породицу износи 1.825 долара.

У САД не постоји апсолутна вредност која одређује праг сиромаштва, већ се он повезује с укупним приходом. За четворочлану америчку породицу у 2011. години граница сиромаштва подразумева да укупни годишњи приход буде мањи од 22.350 долара, односно 1.862 долара месечно.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво