Читај ми!

Хокејашки тим страдао у удесу авиона

У авионској несрећи у близини руског града Јарославља, 43 особе су погинуле, а две су преживеле. Авион "јак-42", требало је да превезе хокејашки тим тог града у Минск, а срушио се приликом узлетања.

Авион који је превозио хокејашки тим "Локомотива" из Јарославља, пао је приликом узлетања са аеродрома у близини тог града. Према последњим информацијама, од 45 људи који су се налазили у авиону, преживело је само двоје. Спасиоци су до сада пронашли тела 28 особа.

У авиону су се налазили и чланови чешке и словачке репрезентације, Јозеф Вашичек, Павол Демитра и Јан Марек, као и шведски голман Штефан Лив.

Агенција РИА Новости јавља да је један од преживелих хокејаш Александар Галимов, а други преживели је члан посаде.

Стање двојице преживелих веома је тешко, а оба преживела налазе у болници са озбиљним опекотинама, јавила је агенција Итар-Тас.

Главни лекар болнице "Соловјев" Александар Дјагтерјов рекао је да је једини преживели хокејаш, Александар Галимов, оперисан, а 80 одсто тела му је у опекотинама.

Лекар је најавио да Галимову предстоји још неколико операција, а другом преживелом, члану посаде, 15 одсто тела је изгорело и да му је сломљена нога.

На блогу хокејашког тима наводи се да је смрт избегао још један играч "Локомотиве", Руслан Салеј, који је у Минск отпутовао раније. Међутим, званичне потврде ове информације за сада нема.

Авион "јак 42" компаније "Јак сервис" пао је са мале висине, на удаљености од свега два километара од аеродрома Туношна и запалио се. Један део авиона пао је у реку Волгу.

Према првој верзији "Росавијације", руске федералне агенције за ваздухопловство, авион је, највероватније, закачио дрвеће или антену светионика.

"Не могу да верујем. Ово је био један од најбољих хокејашких тимова", рекао је Патриј Рокицки из Хокејашке асоцијације Пољске.

Хокејашки тим "Локомотива" летео је у Минск, где је требало да одигра утакмицу наредног дана. "Локомотива" из Јарославља је један од најбољих клубова руске професионалне КХЛ лиге. Прошле сезоне била је победник Западне конференције и трећи тим лиге. Били су три пута шампиони Русије 1997, 2002. и 2003. године.

"Јак 42" се користи у 130 земаља света. То је први руски авион којем је дозвољено да без икаквих ограничења лети у све земље Европске уније. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво