Читај ми!

Руси пронашли заробљене Србе

Новинари "Комсомолске правде" пронашли у Либији петорицу Срба које, под оптужбом да су плаћеници-снајперисти, у затвору држе либијски побуњеници. Заробљени Срби пребачени у Зинтан, одакле би, уколико све буде у реду, требали да буду пуштени кућама.

19.05 - Заробљени Срби, из безбедносних разлога, пребачени у Зинтан.

Новинари руског листа Комсомолска правда пронашли су српске држављане у либијском затвору, који су оптужени да су плаћени снајперисти. Руски лист наводи имена петорице Срба: Зоран Николић из Лазаревца, Милорад Ђунић из Лознице, Милић Мартиновић из Аранђеловца, Војислав Нићифоровић из Београда и Недељко Милановић из Лазаревца.

Руски новинари су до петорице Срба дошли пошто су направили интервју са командантом аеродрома Абдулакимом Абдулгадаром.

Заробљени Срби испричали су руским новинарима да су у Либију дошли 12. августа, како би радили на поправци путева, као и да им је обећана одлична зарада, али су, после недељу дана, остављени на једном контролном пункту.

Према писању руског листа, некако су успели да побегну, после чега су се крили по Триполију. Покушали су да се пребаце до српске амбасаде у либијској престоници, платили таксисти 500 евра за вожњу, али су ухапшени на првом контролном пункту.

"Ми смо радници грађевинци, склопили смо уговор са српско-либијском компанијом 'Зазура'. У канцеларији у Београду су нам рекли да је у Триполију мирно и ми смо кренули. Сада побуњеници говоре да ће спровести истрагу и све истражити", рекао је један од заробљених Срба.

Заробљени Срби су рекли и да се побуњеници према њима односе коректно и да нема батинања.

"Помозите, молим вас", рекао је на крају разговора са руским новинарима један од заробљених Срба. 

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво