Нови потреси у Сечуану

У Кини прети изливање огромних вештачких језера насталих након земљотреса.

Земљотрес снаге 5,3 степени Рихтера погодио је данас кинеску провинцију Сечуан разорену снажним потресом 12. маја у којем је погинуло више од 69.000 људи.

За сада нема извештаја о штети или повређенима у овом накнадном удару, али је већ сада извесно да нови потреси, познатији као смиривање тла, представљају озбиљне проблеме за инжењере који покушавају да спрече изливање око 30 вештачких језера насталих након потреса.

Амерички Геолошки институт саопштио је да се последњи потрес догодио нешто после поднева према локалном времену, јужно од града Куингчуана.

После првог, разарајућегпотреса у овој провинцији настало је око 30 вештачких језера, чија разина већ данима расте доводећи у опасност животе милона становника региона.

У једном од такив језера, око којег су послењих дана инжењерци и били најактивнији, налази се више од 200 милиона кубних метара воде, или количина довољна да се испуни више од 81.500 олимпијских базена.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво