Нови сценарио трагедије "ербасовог" авиона

Иако је првобитно речено да се авион компаније "Ер франс" са лета 447 распао у ваздуху, француски истражитељи саопштили да је летелица великом брзином ударила о површину воде. Црна кутија Ербасовог авиона још увек није пронађена.

Авион "Ер Франса", који се са 228 путника и чланова посаде 1. јуна срушио у Атлантик, није се распао у ваздуху, већ је у великој брзини ударио о површину воде, саопштили су француски истражитељи.

Авион са 216 путника и 12 чланова посаде нестао је током лета из Рио де Жанеира за Париз, а узрок несреће до сада није утврђен.

Шеф истражног тима Ален Бујар изјавио је да се авион није распао у ваздуху, већ да је ударио о површину воде у смеру летења, са снажним вертикалним убрзањем.

Бујар је рекао да су пилоти покушали три пута да се повежу са базом података у Дакару, главном граду Сенегала, али да у томе нису успели јер, по свему судећи, Дакар никада није добио план лета.

"То није нормално", истакао је Бујар, додајући да истражитељи покушавају да утврде зашто је тек шест сати по нестанку авиона објављено ванредно стање, пренео је Ројтерс.

Према његовим речима, потрага за црним кутијама из "ербаса А330", наставиће се до 10. јула, с обзиром на то да црна кутија емитује сигнал само ограничено време.

Бујар је, такође, напоменуо да Француска још није добила одобрење да погледа извештаје са аутопсија тела пронадјених жртава.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 03. јул 2009, 07:50) - anonymous [нерегистровани]

pogodjen

Priznali ili ne , Avion je pogodjen i eksplodirao , a ko bi mogao top da ucini , valjda je svima jasno osim francuzima.