Преживела девојчица се вратила оцу

Девојчица Бахија Бакари, једина која је преживела пад јеменског авиона пре два дана, вратила се данас свом оцу у Француску. Девојчица се опоравља и у добром је физичком стању.

Бахија Бакари, четрнаестогодишња девојчица, једина која је пре два дана преживела пад јеменског авиона у Индијски океан у близини Коморских острва, вратила се данас свом оцу у Француску, авионом француске владе и у пратњи француског секретара за сарадњу Алена Жоандеа.

"Повратак је тражио њен отац. Девојчица се опоравља и налази се у задовољавајућем физичком стању", рекао је главни доктор из коморске болнице у којој је девојчица била смештена.

Тинејџерка, која једва да уме да плива, више од 12 сати је плутала по узбурканом океану, држећи се за део олупине, пре него што су је угледали чланови спасилачког тима.

На телевизији је емитован снимак преживеле девојчице пре повратка у Француску, како лежи у лоше опремљеној соби интензивне неге болнице на Коморима, још увек несвесна да јој је мајка настрадала у несрећи.

Једина преживела путница има посекотине, модрице и фрактуру кључне кости, а болница нема одговарајућу опрему да би могла да утврди да ли је дошло до унутрашњих повреда.

Осим девојчице, није пронађен нико од 152 путника и члана посаде јеменског авиона "Ербас А310", који се у уторак срушио у Индијски океан.

Амерички и француски војни авиони настављају да претражују место несреће.

Локални спасилачки тимови претпостављају да су тела већине страдалих заробљена у потонулом авиону и да би напоре требало усмерити ка проналажењу олупине, за коју се верује да се налази на дубини од пола километра.

"Све нас наводи на закључак да су тела жртава унутра. За два дана нисмо нашли ниједан леш, неки већи остатак авиона или кофер да плута по води", изјавио је запослени у спасилачком центру Ибрахим Абдоуразак.

Узрок пада авиона још је непознат, а француски министар одбране је оповргао наводе да је пронађена црна кутија.

Ово је био други случај за месец дана да се авион "Ербаса" срушио у море.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 03. јул 2009, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

djevocica se vratila

ma ne bih ja usao ponovo u avion, pa makar mi to bilo poslednje

(петак, 03. јул 2009, 04:13) - vojo2 a Jasni pozdrav [нерегистровани]

djevocica se vratila

..,i juce na televiziji,senzacija a izjavu daje i ministar..,ijucer na televiziji familija od zrtava,sirotinjski,placu i optuzuju zasto im nije receno za doticne avione..,od Francuske je daleko i ne cuje se,ministar je dao izjavu.