Шест мртвих у Исламабаду

Стручњаци за међународни тероризам тврде да је експлозија у Карачију директан одговор група радикалних исламиста на недавни потез другог човека Ал каиде, Ајмана ал Завахирија, који је присталице позвао на талас напада на данске мете.

Најмање шест људи је убијено и на десетине рањено у експлозији аутомобила бомбе, која је данас детониреала испред данске амбасаде у главном граду Пакистана, Карачију, саопштиле су локалне власти.

Од силине експлозије, на асфалту испшред данског дипломатског представништва остао је метар дубок кратер, док су се срча, комади фасаде и делови уништеног аутомобила разлетели на десетине метара далеко од места догађаја.

Неколико сати после напада, ни једна од бројних организација које окупљају радикалне исламисте није преузела одговорнос за напад, мада су све очи, по обичају, упрте пут Ал каиде, која је већ годинама активна у планинским забитима на граници између Авганистана и Пакистана.

Сумње у учешће Ал каиде тим су пре појачане, јер је други човет тог покрета, Ајман ал Завахири недавно позвао на нападе на циљеве који би се на наки начин могли повезати са Данском, а све због већ фамотних карикатура прорпка Мухамеда, које је објавио један тамошњи дневни лист.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи