Tраје потрага за деловима "ербаса"

Остаци које су бразилске екипе пронашле на површини океана не припадају путничком авиону "Ер Франса" који је у понедељак нестао изнад Атлантика, саопштио званичник бразилског ратног ваздухопловства. Из мора извучено дрвено лежиште за робни терет, али у несталом авиону таквог лежишта није било.

Званичник бразилског ратног ваздухопловства саопштио је да остаци које су бразилске екипе пронашле на површини Атлантског океана не припадају путничком авиону "Ер Франса" који је у понедељак нестао изнад у близини бразилске обале.

Из мора је, наиме, извучено дрвено лежиште за робни терет, али у несталом авиону "ербас А330" таквог лежишта није било, преноси Би-Би-Си.

Руководство "Ер Франса" је обавестило рођаке и пријатеље путника несталог авиона да више нема наде да ће бити пронађени преживели.

Директор компаније Пјер Анри Гуржон је изјавио да се авион распао или у ваздуху или када је ударио о површину воде, док је представник једне групе за подршку у пружању помоћи жртвама несреће рекао да је сасвим сигурно да слетање није изведено.

Бразилски ратни бродови претражују област удаљену око 1.100 километара североисточно од бразилске обале, а очекује се да ће им ускоро у томе помагати још три бразилска и један француски брод опремљен малим подморницама.

До сада је утврђено да је гориво пронађено у мору, вероватно из несталог авиона, будући да се такво гориво не користи у бродовима, али да је велика нафтна мрља која је забележена на фотографијама у овој области највероватније из неког брода.

Портпарол франуске војске Кристоф Празук је изјавио да је преостало још мало времена док остаци авиона не потону и нестану и да такозвана "црна кутија" - подаци и записи о лету, која би до сада могла бити дубоко под водом, можда никада неће бити пронађена.

Авион "Ер Франса" "ербас" А330, који је превозио 228 путника и чланова посаде на линији Рио де Жанеиро-Париз, нестао је у понедељак са радара после аутоматске поруке о прекиду напајања струјом по уласку у зону у којој је владало невреме, што је довело до губитка притиска у авиону.

Посада авиона, међутим, није успела да пошаље СОС поруку, па су разлози његовог нестанка још увек непознати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво