Tраје потрага за деловима "ербаса"

Остаци које су бразилске екипе пронашле на површини океана не припадају путничком авиону "Ер Франса" који је у понедељак нестао изнад Атлантика, саопштио званичник бразилског ратног ваздухопловства. Из мора извучено дрвено лежиште за робни терет, али у несталом авиону таквог лежишта није било.

Званичник бразилског ратног ваздухопловства саопштио је да остаци које су бразилске екипе пронашле на површини Атлантског океана не припадају путничком авиону "Ер Франса" који је у понедељак нестао изнад у близини бразилске обале.

Из мора је, наиме, извучено дрвено лежиште за робни терет, али у несталом авиону "ербас А330" таквог лежишта није било, преноси Би-Би-Си.

Руководство "Ер Франса" је обавестило рођаке и пријатеље путника несталог авиона да више нема наде да ће бити пронађени преживели.

Директор компаније Пјер Анри Гуржон је изјавио да се авион распао или у ваздуху или када је ударио о површину воде, док је представник једне групе за подршку у пружању помоћи жртвама несреће рекао да је сасвим сигурно да слетање није изведено.

Бразилски ратни бродови претражују област удаљену око 1.100 километара североисточно од бразилске обале, а очекује се да ће им ускоро у томе помагати још три бразилска и један француски брод опремљен малим подморницама.

До сада је утврђено да је гориво пронађено у мору, вероватно из несталог авиона, будући да се такво гориво не користи у бродовима, али да је велика нафтна мрља која је забележена на фотографијама у овој области највероватније из неког брода.

Портпарол франуске војске Кристоф Празук је изјавио да је преостало још мало времена док остаци авиона не потону и нестану и да такозвана "црна кутија" - подаци и записи о лету, која би до сада могла бити дубоко под водом, можда никада неће бити пронађена.

Авион "Ер Франса" "ербас" А330, који је превозио 228 путника и чланова посаде на линији Рио де Жанеиро-Париз, нестао је у понедељак са радара после аутоматске поруке о прекиду напајања струјом по уласку у зону у којој је владало невреме, што је довело до губитка притиска у авиону.

Посада авиона, међутим, није успела да пошаље СОС поруку, па су разлози његовог нестанка још увек непознати.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 06. јун 2009, 09:49) - Dejanswe [нерегистровани]

airbus

Sve mi se cini da se bermudski trougao malo poremetio i pomerio na juzni deo okeana od ovih klimatskih poremecaja, nesto mi tu nije bas kako treba da nema ni jednog traga od aviona a satelit vidi sve ko na dlanu kad je cisto nebo...

(петак, 05. јун 2009, 22:56) - dalabu [нерегистровани]

XXl vek

Ja ne mogu da verujem da satelitskim snimcima oni ne mogu sve da utvrde...U danasnje vreme, kada se sve o svemu, svakome i svacemu zna i moze da sazna u roku od "odmah" - danima samo spekulacije...Ne razumem zasto Nasa i Amerika nece da se pozabave ovim slucajem...pa 230 ljudi ima porodice, potomke...uzas..Niko ne moze da me ubedi da se na satelitskim snimcima ne vidi apsolutno sve...Pa recite da je zavrsio u atmosferi ako vec nije u vod...cuj ne zna se,,ma vazi.....

(петак, 05. јун 2009, 20:08) - Draganica [нерегистровани]

Misterija

Ajoj, jeste misterija, svaki dan pratim vesti u vezi ove avionske nesresce. Jadni ljudi..