Читај ми!

Покушао да отвори врата авиона током лета, а затим напао стјуардесу поломљеном кашиком

Путник "Јунајтед ерлајнса" ухапшен је након што је наводно покушао да отвори врата за хитне случајеве у авиону, а затим покушао да избоде стјуардесу, саопштило је тужилаштво Масачусетсa.

Инцидент се догодио током недељног лета из Лос Анђелеса за Бостон, када је 33-годишњи мушкарац наводно покушао да убоде стјуардесу у врат сломљеном металном кашиком, јер му није било дозвољено да отвори врата за хитне случајеве.

Сапутници су успели да спрече напад, а посада им је помогла да га обуздају, саопштено је из тужилаштва.

Осумњичени је касније рекао полицији да је отишао у купатило да разбије кашику "да би направио оружје", наводи се у судским записницима. Он је рекао истражитељима и да верује да је стјуардеса покушавала да га убије.

До инцидента је, наиме, дошло око 45 минута пре слетања, када је аларм указао да врата за хитне случајеве нису скроз блокирана.

"Стјуардеса је открила да је ручка за закључавање врата померена из потпуно закључаног положаја... и да је полуга за активирање клизача за хитне случајеве померена у положај 'деактивиран'", навели су тужиоци.

Како су истакли, осумњичени је наводно безуспешно покушао да отвори врата и хтео је да "искочи из авиона", наводи се у судским списима.

Након што су врата поново закључана, стјуардеса је својим колегама рекла да је видела осумњиченог поред врата, а он је затим упитао "да ли постоје камере које показују да је то урадио. Тада је напао стјуардесу, која није повређена у овом инциденту.

Један од путника, Симик Гукасијан, рекао је за Еј-Би-Си њуз и да је осумњичени почео да вришти, а када је видео да га други путник снима, почео је да га јури. Тада су путници реаговали, узевши му поломљену кашику из руке и упаљач из џепа.

Група путника држала је осумњиченог до краја лета, око 20 минута.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије