Читај ми!

Ноћна војна парада у Пјонгјангу – приказана нова интерконтинентална балистичка ракета

На војној паради у Пјонгјангу представљена је нова севернокорејска интерконтинентална балистичка ракета. Паради је присуствовао и лидер Ким Џонг Ун. Повод је била годишњица формирања војске. Приказан је до сада највећи број нуклеарних пројектила.

Северна Кореја је одржала ноћну војну параду у Пјонгјангу поводом обележавања 75. годишњице од оснивања своје војске на којој је приказан до сада највећи број интерконтиненталних балистичких пројектила, објавила је државна новинска агенција КЦНА.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун присуствовао је војној паради са својом ћерком, за коју се сматра да је могућа наследница оца на челу Северне Кореје, пренео је Ројтерс.

Државни медији су објавили да је Северна Кореја на паради приказала више интерконтиненталних балистичких пројектила (ИЦБМ) него икада раније, тактичке нуклеарне јединице и наговестила ново оружје на чврсто гориво.

Снимци које су објавили државни медији показују чак 11 "хвасонга 17" највећих интерконтиненталних ракета у Северној Кореји, за које се претпоставља да имају веома велики домет, објавила је британска агенција.

"Хвасонг 17" је први пут тестиран прошле године, а Пјонгјанг је напредовао у свом програму балистичких пројектила и лансирању већих и напреднијих ракета, упркос резолуцији и санкцијама Савета безбедности Уједињених нација.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво