Читај ми!

Репортер РТС-а из Адане: Турска не спава, види се страх на лицима људи

Екипа РТС-а стигла је у Адану, а како наш специјални извештач јавља, на ауто-путевима су велике колоне возила које превозе храну, помоћ и грађевинске машине које треба да помогну у откопавању заробљених. У околини урушене 14-спратне зграде су бројни пријатељи и породице људи који су остали затрпани. Још нико није спасен. У Адани има хране и струје.

Специјални извештач РТС-а Зоран Слепчевић каже да је први утисак да Турска не спава, а целе ноћи су на путу могли да виде колоне возила која превозе храну и помоћ и грађевинске машине које треба да помогну у откопавању заробљених.

"Када смо ушли у аутобус и кренули ноћас за Адану, у једном тренутку једна путница је бризнула у плач јер су пронашли тела њених најмилијих", наводи репортер РТС-а.

Готово све продавнице у Адани су затворене, а људима се на лицима види да су потресени и да влада страх.

У Адани се урушила 14-спратница још током првог земљотреса, а сви који су у том тренутку били у згради остали су у рушевинама. Спасиоци су досад ископали много рупа, али нису извукли никога живог.

На лицу места је много људи, углавном пријатељи и породице затрпаних људи.

У адани није толико хладно као у другим регионима Турске, тренутно има око 10 степени, има струје и хране, док, на пример, у Газијантепу нема ни електричне енергије ни воде.

У разорном земљотресу који је у понедељак погодио југ Турске и Сирију страдало је више од 11.000 људи. Све очи упрте су у спасиоце који се грчевито боре како би из рушевина извукли преживеле.

У Турску су стигли спасилачки тимови из Србије. Сектор за ванредне ситуације упутио је додатне снаге. Из Ниша је кренуло још 18 спасилаца, велико ватрогасно возило, четири комби и четири теренска возила. У Турску је отпутовао и 21 припадник тима за трагање и спасавање из рушевина из Републике Српске.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво