Читај ми!

Поново лете авиони у САД након исправке грешке у систему

Федерална служба за авијацију САД саопштила је да авиони у САД поново лете након поправке грешке у систему за обавештавање пилота. Било је одложено више од 760 летова, а путницима на аеродромима широм земље је речено да редовно проверавају информације о својим летовима.

Из Федералне службе за авијацију (ФАА) да су поново успоставили систем који упозорава пилоте на несреће и промене на аеродромима, пошто је била обустављена обрада нових информација, пренео је Ројтерс.

Такође је речено да је свим авио-компанијама наређено да одложе све домаће летове до девет часова ујутру по источноамеричком времену, како би Федерална служба за авијацију успела да утврди да ли систем функционише.

Одложено је више од 760 летова унутар државе, али и летови који иду ка САД и из њих од среде у 6.30 по источноамеричком времену, без навођења разлога, док је отказан још 91 лет.

Акције већег броја америчких авио-компанија су пале, а из ФАА су саопштили да и даље раде на потпуном успостављању система за обавештавање пилота.

"Луфтханза" и "Ер Франс" су саопштили да настављају летове ка Сједињеним Државама и из њих, а француска авио-компанија је додала да прати ситуацију. 

Бајден наложио истрагу 

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да је наложио истрагу због пада система Федералне управе за авијацију (ФАА) што је узроковало приземљење бројних летова у Америци и додао да је за сада узрок квара непознат.

Бајден је новинарима у Белој кући рекао да је разговарао са министром саобраћаја Питом Бутиџиџом и да треба да имају у виду да у наредним часовима схвате шта је довело до пада система, пренео је Ројтерс.

"Средићемо ствар у наредних пар сати. Да ли је сајбернапад у питању? Не знамо. Стручњаци још не знају узрок. Авиони и даље могу безбедно да слете, али не могу да узлете", рекао је Бајден.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво