Читај ми!

Слепи путници провели 11 дана на кормилу нафтног танкера

Tри слепа путника пронађена на кормилу огромног танкера након једанаестодневне пловидбе из Нигерије, саопштиле су шпанске власти.

На фотографији коју је поделила обалска стража види се како тројица мушкарци седе на кормилу нафтног танкера, са стопалима на мање од метар удаљеним од воде.

По доласку у луку на Канарским острвима, њих су прегледали лекари и убрзо су пребачени у болницу, где им је пружена медицинска нега због дехидрације, пренела је шпанска новинска агенција ЕФЕ.

Танкер Алтини II који плови под малтешком заставом стигао је у Лас Палмас, на Великим Канарима из највећег нигеријског града Лагоса после путовања дужег од 2.700 наутичких миља и за сада није јасно да ли су слепи путници целу пловидбу провели седећи на кормилу.

Ово није први случај проналаска слепих путника на кормилима бродова, великим перајима налик сечиву која се налазе испод бродова и користе се за управљање.

Дечак, стар 14 година, који је такође путовао из Лагоса на острво Гран Канарија 2020. године изјавио је за лист Паис да је на кормилу великог танкера за нафту провео свих 15 дана путовања.

"Био сам поптуно исцрпљен, нисам могао ни да замислим да ће бити толико тешко", рекао је дечак.

У другом инциденту исте године, мушкарац је пронађен на кормилу норвешког танкера за нафту, путујући из Лагоса у Лас Палмас.

Скривао се у просторији иза кормила током 10-дневног пута.

Број миграната који бродовима прелазе са запада Африке на Канарска острва, која су под шпанском влашћу, последњих година знатно расте.

Ова путовања су дуга, опасна и смртоносна.

Међународна организација за мигранте (ИОМ) 2021. године забележила је 1.532 смрти на овој рути.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво