Читај ми!

Си Ђинпинг: Енергетска блискост са Русијом - упркос изазовима

Кинеска влада ће јачати енергетско партнерство са Русијом и радити заједно с Москвом на обезбеђивању глобалне енергетске сигурности, најавио је кинески председник Си Ђинпинг у поруци учесницима Четвртог руско-кинеског енергетског пословног форума.

На Четвртом руско-кинеском енергетском форуму који је почео 29. новембра потпредседник Кине Хан Џенг је прочитао поруку Си Ђинпинга, председника Кине.

У поруци је кинески председник нагласио да Кина планира да успостави још тешње партнерство и сарадњу с Русијом у енергетском сектору. У поруци стоји и да Кина планира да омогући развој еколошки прихватљивих и зелених извора енергије и да заједнички с Русима ради на заштити глобалне енергетске безбедности и одрживости производних ланаца.

У поруци Си Ђинпинга наводи се и неопходност доприноса "дугорочној поузданости снабдевања".

Кинески председник је такође оценио да је интеракција између Кине и Русије у сфери енергетике камен темељац билатералне сарадње и ефикасна сила у заштити глобалне енергетске безбедности, преноси агенција Тасс.

Си је истакао и да је енергетска сарадња између две земље стабилна упркос спољним ризицима и изазовима, додајући да "Русија и Кина интензивирају интеракцију и координацију и промовишу велике пројекте сарадње, чиме се показује руско-кинеска енергетска отпорност".

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво