Читај ми!

Илон Маск против Епла, још један мегдан или битка за будућност цивилизације

Власник Твитера и Тесле Илон Маск тврди да је Епл запретио да ће "избацити" Твитер из "Еп стора" из непознатих разлога. Вест је уследила након твита у којем је Маск рекао да је Епл "углавном престао да се оглашава" на платформи и анкете у којој пита да ли би Епл требало да "објави све цензорне радње које је предузео, а које утичу на његове клијенте“. Епл за сада није коментарисао ту тврдњу.

"Епл је углавном стопирао оглашавање на Твитеру. Да ли мрзе слободу говора у Америци", упитао је Илон Маск. Тиме, најбогатији човек на свету, почиње нову борбу, против изразито моћног противника. 

Шта се дешава, упитао је Маск директора Епла, Тима Кука. За сада без одговора. 

Маск тврди да је Епл запретио да ће избацити Твитер, али да не каже и зашто. 

Вест прати много суптилније знаке растуће напетости између Епла и Твитера. Маск је критиковао Еплову накнаду за Еп стор за куповину у апликацији, називајући је "скривеним порезом од 30 одсто" на интернету.

Шеф Еп стора Фил Шилер избрисао је налог на Твитеру након Масковог преузимања, убрзо након што је налог Доналда Трампа поново активиран

У интервјуу за Си-Би-Ес њуз од 15. новембра, извршни директор Тим Кук рекао је за Твитер да "они кажу да ће наставити да модерирају. Рачунам на њих да ће то наставити да раде."

Маск се, међутим, обавезао да ће попустити Твитерове смернице за модерирање и изнео идеју о масовном укидању забране суспендованих налога. 

Твитер је дуго тестирао границе до којих може да иде у односу на модерирање Еплове продавнице апликација, што је успешно гурнуло Диксорд, Тамблр и друге да или сакрију потенцијално увредљив садржај (обично садржај за одрасле) или да га потпуно забране.

Твитер остаје једна од јединих великих платформи која и даље дозвољава садржај за одрасле у апликацији, а недавни уводник бившег извршног директора Твитера Џоела Рота открио је да се повремено препире са Еплом око садржаја попут расних увреда.

Илон Маск, одлази и даље и тврди да ће подаци о сузбијању слободе говора ускоро бити објављени на самом Твитеру. Јавност, каже, заслужује да зна шта се заиста догодило...

"Ово је битка за будућност цивилизације. Ако је слобода говора изгубљена чак и у Америци, тиранија је све што је пред нама", сматра Маск.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво