Читај ми!

Нереди у Белгији након пораза репрезентације од Марока

Белгијска полиција је привела десетине људи након што је пораз фудбалске репрезентације од Марока изазвао нереде током којих су запаљени аутомобил и електрични тротинети.

На неколико локација у Бриселу дошло је до нереда када су се фудбалски навијачи, од којих су неки били огрнути мароканском заставом, сукобили са полицијом, која је употребила водене топове и сузавац.

"Око 19 часова поново је успостављен ред и мир, а полицијске патроле су превентивно остале на лицу места", рекао је портпарол полиције.

Према наводима полиције, демонстранти су користили пиротехнику, штапове, петарде. Један новинар је повређен када је запаљен ватромет.

Белгијска национална телевизија поднела је тужбу и тражила да се поштује рад новинара и њихов физички интегритет, и нагласила да новинари морају да раде "у потпуној независности, што је кључни елемент наше демократије".

Градоначелник Брисела Филип Клоуз данас је изјавио да тренутно не жели да забрани окупљања која се очекују док траје Светско првенство у фудбалу.

На радију је изјавио да су главни актери нереда младе особе и упитао се "да ли су родитељи свесни шта њихова деца раде", и додао да је задовољан интервенцијом полиције која "је успела да ограничи штету", преноси белгијски портал Ле Соар.

На инциденте је на Твитеру реаговала и белгијска министарка унутрашњих послова Анели Верлинден, која је недавно предложила нацрт закона за борбу против навијачких инцидената на стадионима.

"Тужно је видети неколико људи који користе ситуацију да би правили нереде. Велико хвала нашим полицијским снагама које чине све што је у њиховој моћи да ово окончају и учиниће све што могу у наредним данима да идентификују починиоце", рекла је министарка.

Репрезентација Марока савладала је фаворизовану Белгију са 2:0 у мечу другог кола Групе Ф Мундијала, головима Абделхамида Сабирија у 73. и Закарије Абукхлала у 92. минуту.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво