Читај ми!

После побуне у највећој фабрици Ајфона у Кини - извињење радницима

Компанија "Фоксон", велики добављач "Епла" из Кине, саопштила је да се приликом исплата зарада догодила техничка грешка и извинила се радницима након јучерашње побуне у фабрици.

У фабрици "Фокскон", великом "Епловом" добаљачу из Кине, јуче је избила побуна радника након вишенедељних превирања и карантина због све већег броја случајева коронавируса, пренео је Ројтерс.

На једној кинеској видео-платформи јуче су постављени снимци на којима се види како група мушкараца са палицама разбија надзорне камере и прозоре у огромном радничком кампусу у власништву компаније "Фокскон" у Џенгџоуу.

Стотине радника су протестовале у кампусу у којем се налази највећа светска фабрика Ајфона, узвикујући "дајте нам нашу плату".

Многи бивши радници те компаније потврдили су да је у кампусу било несташице хране док су спровођена строга правила карантина, па је "Фокскон", да би задржао старе или придобио нове раднике, обећавао подстицаје и бонусе.

Више људи је изјавило да протестују јер су ове недеље обавештени да ће добити бонусе касније него што је првобитно обећано.

Фабрика у Џенгџоу је највећа светска фабрика Ајфона са око 200.000 радника.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво