Читај ми!

Уницеф: Све више деце на Хаитију заражено колером

Око 40 одсто заражених колером на Хаитију су деца, при чему је девет од 10 случајева пријављено у областима где влада глад, преноси АП.

Све већи број деце на Хаитију болује од колере због пораста неухрањености, саопштио је данас УНИЦЕФ. 

"Сада је ситуација компликованија него раније, зато што  скоро половина оболелих од колере су деца млађа од 15 година и боре се да преживе, с обзиром на све већу неухрањеност", рекао је представник организације Храна за гладне на Хаитију Боби Сендерс.

Директор УНИЦЕФ-ове канцеларије за хитне програме Мануел Фонтен, рекао је да сви морају бити спремни на најгори сценарио.

Подаци хаићанског министарства здравља наводе да је од почетка октобра, од колере умрло више од 200 људи, а још 9.300 је хоспитализовано, али стручњаци верују да је број много већи јер се људи плаше да се јаве лекарима, пренео је АП.

УНИЦЕФ и влада Хаитија траже најмање 28 милиона долара за помоћ у исхрани, хидратацији и бризи за милион и 400 хиљада људи погођених кризом, а очекује се да ће се тај број повећати како се глад повећава, посебно у подручјима као што је сиротињски кварт Сите Солеил у главном граду Порт-о-Пренс.

Први случајеви колере у земљи забележени су 2010. године пошто су мировне снаге УН из Непала унеле бактерију у највећу реку у земљи канализацијом. 

Тада је преминуло скоро 10.000 људи, а више од 850.000 се разболело.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара