Читај ми!

Милиони фунти за смештај миграната у Британији

Предлог који се разматра у Великој Британији је пооштравање Закона о модерном ропству. Подаци Министарства унутрашњих послова показују да ће се број албанских миграната који тврде да су жртве модерног ропства ове године удвостручити на око 5.000

Британска влада наводно саставља планове за враћање хиљада албанских миграната, како би ублажили кризу изазвану повећаном миграцијом преко Ламанша, пише албански портал БалканВеб. 

Према писању тог портала британска влада планира да депортује новопридошле мигранте у Источну Европу у року од неколико дана, не дајући им времена да се жале на одлуку.

Тренутно, правни процес предвиђа да избеглице који пристижу у Велику Британију морају бити смештене по хотелима, што су огромни трошкови за тамошње пореске обвезнике, јер мигранти могу само кратко да бораве у прихватним центрима.

Још један предлог који се разматра у Британији је пооштравање Закона о модерном ропству, за који министри кажу да је постао „највећа рупа" у имиграционом систему.

Подаци Министарства унутрашњих послова показују да ће се број албанских миграната који тврде да су жртве модерног ропства ове године удвостручити на око 5.000 пише БалканВеб.

Британски министар за имиграцију Роберт Џенрик рекао је за Телеграф да Албанци "злоупотребљавају" тај члан закона и одлажу повратак у Албанију.

Преносе да је око 2% албанских мушкараца покушало да пређе Ламанш, или размишља да то учине у блиској будућности, тако што плате кријумчарима да их илегално преведу у Велику Британију.

Према Дејлимејлу, британски порески обвезници тренутно плаћају скоро седам милиона фунти дневно за смештај десетина хиљада тражилаца азила у хотелима након што је Министарство унутрашњих послова успело да обради само 4 одсто захтева за азил људи који су прошле године прешли Канал пренео је БалканВеб.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво