Читај ми!

Провала у кућу Ненси Пелоси – нападач ухапшен, супруг на операцији

Пол Пелоси, супруг председнице Представничког дома Ненси Пелоси, физички је нападнут током провале у њихову кућу у Сан Франциску, саопштила је канцеларија Пелосијеве. Нападач је у притвору, а истрага мотива напада је у току, навела је тамошња полиција. Пол је пребачен у болницу, а амерички медији јављају да је на операцији.

После напада, 82-годишњи Пол Пелоси пребачен је у болницу и очекује се да ће се у потпуности опоравити, преноси Ројтерс.

Шеф полиције у Сан Француску Вилијам Скат потврдио је да је 42-годишњи мушкарац напао чекићем Пелосија, те да ће бити оптужен за покушај убиства, напад оружјем, као и за друга кривична дела. 

Околности напада су нејасне, укључујући и начин на који је нападач ушао у кућу, саопштила је полиција Капитола, која са ФБИ и полицијом у Сан Франциску истражује случај.

Навела је и да је Ненси Пелоси, председавајућа Представничког дома САД из Демократске странке у време напада била у Вашингтону. Гардијан преноси да је Ненси Пелоси на путу за Сан Франциско.

Новинска агенција Асошијетед прес јавља и да напад на кућу није био случајан, већ ју је нападач намерно изабрао, као и да је Пол од удараца по глави и телу, задобио маснице, озбиљне отеклине и друге повреде. 

Провалник је пре самог напада, наводе амерички медији, узвикивао: "Где је Ненси, где је Ненси?"  

Ен-Би-Си преноси, позивајући се на изворе из болнице, да се Пол се опоравља после операције мозга.

Бајден изразио подршку 

Амерички председник Џозеф Бајден позвао је Ненси Пелоси како би изразио подршку после напада, пренела је портпаролка Беле Куће Карин Жан Пјер.

Британска агенција истиче да се напад догодио мање од две недеље пре избора за Конгрес, на којима ће бити одлучивано о томе ко ће контролисати Представнички дом и Сенат.

Наводи и да је као демократски лидер у Вашингтону, Пелосијева редовна мета критика републиканаца, као и да се њено име често појављује у написима о нападима.

Канцеларија Ненси Пелоси била је и опљачкана када су присталице тадашњег републиканског председника Доналда Трампа упале у Капитол 6. јануара 2021. године, а њен дом вандализован графитима, подсећа Ројтерс.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво