Читај ми!

Нова оставка у британској влади – одлази министарка унутрашњих послова

Суела Брејверман поднела је оставку на место британског министра унутрашњих послова због тога што је, како је навела, прекршила безбедносна правила, али и додала да је забринута због смера којим се креће влада. Премијерка Лиз Трас поставила је на то место некадашњег министра саобраћаја Гранта Шапса.

Суела Брејверман други је министар који је напустио британску владу за мање од недељу дана, а њен одлазак ставља додатни притисак на премијерку Лиз Трас која се бори да остане у Даунинг стриту само шест недеља од ступања на функцију шефа владе, преноси Ројтерс.

"Направила сам грешку, прихватам одговорност. Подносим оставку", стоји у писму досадашње министарке премијерки Трас које је објављено на Твитеру.

Брејверманова је навела да је послала званичан документ са личне имејл адресе колеги из парламента, додавши да је реч о техничком кршењу правила због чега је исправно да напусти функцију коју је обављала.

Трасова, која је изабрана за премијерку 6. септембра, поставила је на најважније министарске функције чланове партије који су јој били лојални за време избора лидера конзервативаца.

Међутим, одбијени буџетски програм, који је довео до економског хаоса и суноврата фунте, приморао је да смени министра финансија Квазија Квартенга и да на његово место постави Џеремија Ханта који је у избору за лидера Конзервативне партије подржао Ришија Сунака.

Трасова је за новог министра унутрашњих послова изабрала некадашњег министра саобраћаја Гранта Шапса, који је такође подржао Сунака за време унутарпартијских избора.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво