Читај ми!

Гамбија истражује смрт 70 деце, сумња се да су умрла од сирупа против кашља

Влада Гамбије саопштила је да је седамдесеторо деце умрло од акутног оштећења бубрега, за које се сумња да је повезано са сирупима против кашља произведеним у Индији. Индонезија забранила састојке сирупа.

Председник Гамбије Адама Бароу саопштио је на хитном састанку кабинета да је умрло седамдесеторо деце, наводи се у саопштењу.

Првобитно је било саопштено да је преминуло 69 деце од акутног оштећења бубрега за које се сумња да је повезано са сирупима против кашља.

Утврђено је да је сирупе произвела компанија "Maiden Pharmaceuticals" из Њу Делхија, која је затворила једну од фабрика у северној Индији, пошто је под истрагом и индијских власти.

Гамбија и Индија, истражују смрт деце, а ове недеље је основана нова истражна комисија која ће се бавити тим случајем, наводи се у саопштењу.

Индонезија забранила састојке из сирупа 

Индонезија је у суботу забранила састојке сирупа који су повезани са смрћу 70 деце у Гамбији, док истражује акутно оштећење бубрега које је ове године усмртило више од 20 деце у Џакарти.

Регулатор хране и лекова БПОМ саопштио је да истражује могућност да су састојци, диетилен гликол и етилен гликол, контаминирали друге материјале који се користе као растварачи.

"БПОМ је у тренутку регистрације поставио захтев да сви производи од лековитих сирупа за децу и одрасле не смеју да користе диетилен гликол и етилен гликол", наводи се у саопштењу БПОМ-а.

Светска здравствена организација саопштила је да је пронашла "неприхватљиве" нивое састојака, који могу бити токсични, у четири производа "Maiden Pharmaceuticals".

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво