Читај ми!

Маск затражио одлагање парнице са Твитером 

Милијардер Илон Маск затражио је од судије да одложи његову парницу са "Твитером" за 28. октобар, што је судија у Делаверу одобрио, јавља Ројтерс. Спор се води због нерешеног финансирања споразума о куповини "Твитера" постигнутог у априлу, вредног 44 милијарде долара.

Илон Маск и компанија Твитер могли би да постигну договор о окончању парнице наредних дана, што ће омогућити најбогатијем човеку на свету да купи ту компанију за 44 милијарде долара.

Маск, који је и директор компаније "Тесла", предложио је Твитеру да, уколико та компанија прекине спор са њим, пристане на услове из споразума који је постигнут у априлу – да купи компанију за 54,20 долара по акцији.

У покушајима да окончају парницу, две стране су се договориле да Масково сведочење на припремном рочишту пред судом у Делаверу, које је требало да се обави данас, буде одложено, али да се преговори о завршетку парнице настављају.

Суђење је претходно било заказано за 17. октобар.

Након најаве у уторак да ће Маск наставити са преузимањем Твитера, обустављено је трговање акцијама ове друштвене мреже.

Маск је неколико недеља касније одустао од постигнутог договора, наводећи да је забринут јер је број ботова на платформи већи него што је Твитер тврдио.

Твитер је негирао оптужбе и тужио Маска да би га приморао да се договор реализује, након чега је дошло и до наглог пада вредности акције Маскове компаније "Тесла".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво