Читај ми!

Лиз Трас: Требало је боље да припремимо терен, али морали смо брзо да реагујемо

Британска премијерка Лиз Трас признала је да је требало боље да припреме терен за њен план за економски раст како би се минимизовала реакција тржишта. Наиме, фунта је достигла рекордно низак ниво, а трошкови задуживања државе су порасли.

Лиз Трас, која је у Даунинг стриту мање од месец дана, ублажила је свој тон говорећи за Би-Би-Си о економском програму.

Навела је да је хтела да убеди јавност да ће им њен програм дугорочно донети корист, а пакет енергетских мера им помоћи да ове зиме лакше плате рачуне за струју и гас.

Ипак, признаје да је требало боље да припреме терен како би умањили негативну реакцију тржишта, која је довела до пада фунте и раста трошкова задуживања државе.

Она остаје при свом плану економског раста за који су је критикоавли инвеститори и економисти, наводећи да он доводи до трошења милијарди фунти, без објашњења како би то могло да буде финансирано, краткорочно гледајући.

"Разумем њихову забринутост за оно што се десило протекле недеље, али стојим при пакету који смо најавили, као и при томе да смо морали да га најавимо, јер је била потребна брза реакција, али прихватам да је требало боље да припремимо терен", рекла је Лиз Трас.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво