Читај ми!

Акција Европола у Шпанији, хеликоптерима и дроновима против Ндрангете

У Шпанији су прошле недеље ухапшена 32 осумњичена повезана са италијанском криминалном организацијом Ндрангетом због умешаности у трговину дрогом и прањем новца, саопштио је Европол. У операцији хапшења учествовали специјални тимови полиције.

Европол наводи да је у операцији учествовало 500 припадника полиције на терену, укључујући специјалне интервентне тимове, хеликоптере и дронове.

Операција је, наводи се, била праћена сложеном истрагом коју је покренула шпанска цивилна гарда, која је радила на случају са италијанским карабињерима, уз подршку Европола и Евроџаста.

Резултат операције су 32 хапшења, 40 претрага кућа на Ибици, у Барселони, Малаги и Тенерифима, демонтажа затворених плантажа канабиса, а заплењено је око 300.000 евра у готовини, 18 килограма амфетамина, 4,5 килограма кокаина, ватреног оружја и муниције, стоји у саопштењу.

Европол наводи да је истрага открила постојање организоване криминалне групе повезане са Ндрангетом на Балеарским острвима у Шпанији.

Верује се да су имали активну улогу у трговини кокаином и канабисом између Шпаније и Италије, користећи возила опремљена скривеним одељцима и глисере за транспорт дроге.

Неки од ухапшених, такође, повезани су са бројним убиствима у Италији. Истрагом је откривено и недозвољено држање ватреног оружја.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи