Читај ми!

Људски остаци пронађени у коферима купљеним на аукцији у Новом Зеланду

Полиција води истрагу након што су људски остаци пронађени у коферима купљеним на аукцији у складишту на Новом Зеланду, преноси Гардијан.

Посмртни остаци пронађени су у предметима који су се налазили у складиштеном контејнеру који је купила једна породица, а досадашња истрага показује да би полиција би могла да ради са више комплета остатака, преноси Њузхаб.

Полиција је покренула истрагу о убиству и покушава да идентификује посмртне остатке. Не верује да је породица која је купила кофере умешана у убиство.

Станари једне куће у Окленду позвали су полицију када су открили посмртне остатке након што су "донели имовину без власништва на њихову адресу", рекао је детектив Тофилау Фамануја Ваелуа.

Полиција није желела да даје више коментара, рекавши само да је у току обдукција.

"Разумемо да постоји значајан интерес јавности за оно што се догодило, али с обзиром на природу открића, још увек треба спровести низ истрага. Приоритет за полицију је да идентификује преминулог како бисмо могли да утврдимо све околности", рекао је Фамануја Ваелуа.

Према његовим речима, није било непосредног ризика за јавност.

Један од комшија је за Њузхаб рекао да му је жао породице која је купила кофере јер они немају ништа с тим и да је ужасно то што се догодило.

Новинске веб-странице објавиле су да су друге комшије приметиле "чудан мирис" који долази са имања, непосредно пре доласка полиције.

Друга комшиница је рекла да је њен син видео кофер који је извађен из приколице на имању и да су га однели форензичари.