Читај ми!

Ухапшен четврти члан "Битлса" Исламске државе

Ејн Лесли Дејвис ухапшен је на аеродрому Лутон након што је депортован у Велику Британију из Турске. Оптужен да је четврти члан ћелије Исламске државе познате као "Битлси", а на терет му се стављају кривична дела тероризма из 2014. године и поседовање ватреног оружја у сврхе повезане са тероризмом, саопштило је тужилаштво.

Ејн Лесли Дејвис би данас требало да се појави у Вестминстерском суду.

Портпарол Метрополитан полицијске службе рекао је да је 38-годишњи мушкарац оптужен за разне терористичке злочине након истраге коју је спровела команда за борбу против тероризма.

"Одређен му је притвор и требало би да се појави на суду за прекршаје у Вестминстеру. У среду, 10. августа, службеници команде Мета за борбу против тероризма ухапсили су 38-годишњег мушкарца на аеродрому Лутон, након што је стигао у Велику Британију летом из Турске. Одведен је у полицијску станицу у јужном Лондону и касније оптужен за наведена кривична дела", рекао је портпарол полиције.

Портпарол специјалног одељења за криминал и борбу против тероризма ЦПС је рекао је да је то одељење овластило полицију да оптужи Дејвиса за терористичке прекршаје 2014. године, а након што су га турске власти депортовале у Енглеску.

"Крунско тужилаштво подсећа све заинтересоване да је кривични поступак против Дејвиса активан и да он има право на правично суђење", наводи портпарол ЦПС-а.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво