Читај ми!

Да ли Маск игра на сигурно – продао још акција Тесле за скоро седам милијарди долара

Извршни директор Тесле Илон Маск продао је акције у вредности од 6,9 милијарди долара у тој компанији за производњу електричних возила, рекавши да би та средства могао да искористити за финансирање куповине Твитера ако изгуби правну битку са том друштвеном мрежом.

"У (надам се мало вероватном) случају да 'Твитер' изнуди зaкључење посла и да неки власници акција не купе још деоница, то је важно како би се избегла хитна продаја Теслиних акција", навео је Маск у свом твиту.

Маск је почетком јула раскинуо уговор о куповини "Твитера" закљученног 25. априла вредан 44 милијарде долара.

Челници "Твитера" тужили су Маска како би га приморали да заврши договорену трансакцију, одбацујући његову тврдњу да је обманут о броју лажних налога на тој платформи као његово кајање након пада вредности акција те друштвене мреже.

Судски спор две стране требало би да почне 17. октобра.

У коментарима на Твитеру, Маск је рекао "да" на питање да ли је завршио са продајом Теслиних акција, додавши да би поново купио Теслине акције ако се посао са Твитером не закључи.

Маск, најбогатија особа на свету, продао је 8,5 милијарди долара вредне акције Тесле у априлу и тада је рекао да не планира даљу продају деоница.

У међувремену, правни стручњаци су и сугерисали да уколико Маск буде приморан да закључи посао са Твитером или се спор заврши строгом казном, да ће вероватно продати још Теслиних акција.

Приходи "Тесле" већи од очекиваних

Према процени Ројтерса, Маск је продао око 7,92 милиона акција између 5. и 9. августа. Сада поседује 155,04 милиона деоница или нешто мање од 15 одсто акција тог произвођача електричних аутомобила.

Акције "Тесле" порасле су за скоро 15 одсто од када је компанија пријавила 20. јула приходе веће од очекиваних.

Маск је такође задиркивао кориснике Твитера да би могао да покрене сопствену друштвену мрежу.

На питање да ли је размишљао о стварању сопствене друштвене платформе ако се посао не закључи, Маск је одговорио: "x.com".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво