Читај ми!

Примирје између Израела и Исламског џихада се поштује, Бајден хвали Гвоздену куполу

Примирје између палестинског Исламског џихада и Израела издржало је протеклу ноћ, прву која је прошла мирно након три дана ракетирања. Лидер ове групе поручује да ће наставити борбе ако се Израел не буде држао договореног. Амерички председник хвали израелско руководство и употребу Гвоздене куполе.

Прекид ватре између Израела и палестинског Исламског џихада званично је почео у 22.30 (23.30 по локалном времену).

У последњим тренуцима уочи прекида ватре дошло је до јаких израелских удара на Газу, а израелски медији јављају да је у првим минутима прекида супротна страна узвратила.

Ипак, ноћ је прошла мирно, а лидер Исламског џихада Зијад Накалех поручује да ће се борбе наставити ако се Израел не буде држао договореног уз египатско посредовање. 

Амерички председник Џозеф Бајден похвалио је израелско руководство, као и сопствену подршку одбрамбеном систему "гвоздена купола", за који наводи да је спасао много живота. 

Израел је почео операцију у петак, са циљем да гађа палестинску радикалну групу Исламски џихад у Гази, а у недељу је саопштено да је остварен циљ операције.

Још у петак је ова радикална група одговорила, испаливши стотину ракета ка Израелу, а сукоби су се наставили током читавог викенда.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво