Читај ми!

Tајван нормализује ваздушни саобраћај, Кина најавила да ће одржавати редовне вежбе у близини острва

Кинеска војска ће од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза, објавила је тамошња државна телевизија, преноси Ројтерс. Tајванско министарство саобраћаја саопштило је да се летови кроз ваздушни простор острва постепено настављају, пошто већина обавештења о кинеским војним вежбама “више није на снази".

Око десет кинеских и тајванских војних бродова било је јутрос близу средње линије у тајванском мореузу, рекао је Ројтерсу извор упознат са безбедносном ситуацијом у региону. Обе стране су, међутим, показивале уздржаност, навео је извор.

Tајванско министарство саобраћаја саопштило је потом да се летови кроз ваздушни простор острва постепено настављају, пошто већина обавештења о кинеским војним вежбама "више није на снази". 

Са друге стране, кинеска војска ће од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза, објавила је државна телевизија, преноси Ројтерс

Пекинг је ове недеље започео велике војне вежбе као одговор на посету Тајвану председнице Представничког дома Америчког конгреса Ненси Пелоси, наводи британска агенција.

Кинеско Министарство спољних послова поручило је да међународна заједница мора да се уједини против "непромишљеног" притиска САД и њиховог мешања у унутрашње ствари других земаља.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара