Читај ми!

Твитер: Маск измишља изговор за раскид, нисмо му више привлачни

Твитер је на суду одбацио тврдње Илона Маска да је имао легитимне разлоге да одустане од уговора вредног 44 милијарде долара о куповини те платформе. "Причa, замишљена у покушају да се избегне споразум о спајању који Маск више не сматра привлачним", тврди интернет гигант.

У поднеску објављеном у четвртак, Твитер је Маскове аргументе за одустајање од споразума назвао "причом, замишљеном у покушају да се избегне споразум о спајању који Маск више не сматра привлачним када је тржиште акција, а заједно са њим и његово огромно лично богатство, изгубило на вредности".

Твитер је тужио Маска прошлог месеца не би ли га приморао да склопи договор. Поднесак суду је одговор на Маскову противтужбу, коју је поднео под печатом прошле недеље, а која би требало да буде објављена данас. 

Тренутни сукоб је почео након што је Маск тврдио да Твитер не износи тачне податке о броју ботова, наводећи то као разлог за одустајање од договора.

Твитер тврди да спам налози чине мање од пет одсто од више од двеста милиона корисника, али Маск сматра да је тај број већи и оптужио је Твитер да крије информације о проблему.

Интернет гигант је, у међувремену, оптужио Маска да је "изазвао" проблем како би избегао договор без плаћања пенала.

"Противтужбе су прича направљена за парницу која је у супротности са доказима и здравим разумом", наводи се у одговору Твитера, према правним документима до којих је дошао Ројтерс.

"Маск измишља представе које Твитер никада није направио, а затим покушава да селективно користи опсежне поверљиве податке које му је Твитер пружио да изазове кршење тих наводних изјава", наводи компанија.

Маскови адвокати су желели да поднесу јавну верзију свог одговора и противтужбе на суду у Делаверу. Међутим, адвокати Твитера су се жалили да им је потребно више времена да прегледају и потенцијално редигују Маскову запечаћену документацију, рекавши да се она "у великој мери" односи на интерне Твитерове информације и податке дате Маску.

Маск је у априлу дао понуду о куповини Твитера, али је у јулу рекао да жели да одустане од споразума, што је изазвало праву правну драму.

Маск и Твитер имају право на накнаду од милијарду долара ако се утврди да је друга страна одговорна за неуспех споразума. Твитер, међутим, жели више и тражи судски налог за "специфичне перформансе" којим би Маск морао да испуни договор.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво