Читај ми!

Мигрант убијен у Италији усред бела дана – злочин снимљен, нико није помогао

У граду Чивитанова Марке у средишњем делу Италије један мушкарац је усред бела дана убио имигранта из Нигерије. Један пролазник је снимио шта се дешава, али нико од присутних није интервенисао како би спречио злочин.

Тридесетдвогодишњи Италијан ухапшен је због сумње да је убио имигранта из Нигерије у центру града Чивитанова Марке.

Злочин су снимиле надзорне камере, али и пролазник, који није интервенисао. Снимак се проширио друштвеним мрежама и шокирао је италијанску јавност.

На њему се види како један мушкарац најпре својом штаком удара мигранта, да би се, када је он пао, попео на њега и ударао му главом о земљу, вређајући га. Пролазници су викали "Стани, убићеш га", "Зовите полицију", али га нико није зауставио. Након почињеног злочина, убица је узео штаку и отишао, са жртвиним телефоном.

Убијени 39-годишњи мушкарац је идентификован као Алика Огорчукву, отац осмогодишњег детета. Oн је испред продавнице у центру града продавао марамице и друге ситнице, био је познат људима у том крају. Његово присуство могло се описати као мирно, понекад можда упорно, али недовољно да се замисли такав епилог, пишу италијански медији.

Адвокат Франческо Мантела, који је у прошлости асистирао Нигеријцу, а сада ће заступати његову удовицу, прокоментарисао је снимак. "То је страшно. Нико не интервенише да му помогне, да заустави тај убилачки бес", навео је адвокат.

Стотине припадника нигеријске заједнице у суботу је протестовало улицама Чивитанова Марке, тражећи правду. Злочин су осудили и политичари.

"Ово је далеко од нормалности нашег града, за који се одувек знало да је гостољубив и миран", рекао је градоначелник.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи