Читај ми!

Исповест бивше заменице шефа Џонсоновог кабинета: Карма наплаћује с каматом

Бивша заменица шефа кабинета Бориса Џонсона Клео Вотсон, упоредила је своју улогу у Даунинг стриту 10 са улогом премијерове "дадиље". У првим јавним изјавама откако је напустила кабинет 2020. године, бивша помоћница је говорила и о томе како је особље направило "баријеру за штене" како би спречило британског премијера да напусти канцеларију током периода самоизолације.

У тексту за часопис Татлер Клео Вотсон, коју је Доминик Камингс довео у владу након што је радио на кампањи за Брегзит 2016. године изјавила је да њена некадашња улога звучи отмено, али је много времена "била много ближа томе да буде Борисова дадиља".

У, како наводи Индепендент, неугодном приказу времена проведеног у улици Даунинг, Вотсонова је изјавила да је, када је тестирање било ограничено на почетку пандемије она "генерално" мерила температуру премијера како би проверила да ли има симптоме ковида.

Вотсонова тврди и да је морала често да грди премијера због шала какве су "кунг-флу" и "Аје! Корона" током пандемије.

Каже и да је Џонсона неколико пута "пинговала" апликација НХС-а која је у то време приморала људе да се самоизолују неколико дана након што су ступили у контакт са особом која је била позитивна на вирус.

Премијер је, како је рекла, "инсистирао да ради из канцеларије у приземљу док је био у изолацији".

"Врло брзо је то захтевало постављање столица као баријера на вратима, јер није могао да одоли да не пређе праг у нашу суседну собу и да завири у оно на чему су људи радили (увек са туђим наочарима које је пронашао како леже около)", написала је Вотсонова.

Тако је створена "капија за штене" за премијера који је, како тврди "клечао на седиштима, лактова подупртих на врх, попут великог непослушног златног ретривера који тражи пажњу".

Описујући сопствену смену са места заменице шефа кабинета у новембру 2020. године, Вотсонова је тврдила да јој је премијер рекао да га подсећа на Доминика Камингса, који је напустио владу две недеље раније. 

"Као да се брак завршио, поделили смо ствари, а ја сам задржала ружну стару лампу. Али сваки пут када погледам ту лампу, она ме подсети на особу са којом сам била. Ти си та лампа", навела је Вотсонова.

"Као што многи у политици знају, крај долази пре или касније – генерално пре, ако сте запослени код овог премијера. (Иако претпостављам да му је карма недавно враћена са каматама)", написала је Вотсонова.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво