Читај ми!

Бајден: Читајте анкете, они желе да се кандидујем - судбина можда поремети планове

Председник САД Џозеф Бајден инсистирао је на томе да демократе желе да се он поново кандидује, након што је анкета показала да већина бирача на примарним изборима жели да неко други буде на врху листе за изборе 2024. године.

"Желе да се кандидујем", одговорио је Бајден на питање новинара, пред крај конгресног пикника у Белој кући, о његовој поруци демократама које не желе да се поново кандидује.

"Прочитајте анкете. Прочитајте анкете. Сви сте ви момци исти. Та анкета је показала да би 92 одсто демократа, ако бих се кандидовао, гласало за мене", истакао је Бајден.

Бајден је цитирао податке из анкете Њујорк тајмса и колеџа Сијена која је показала да би 92 одсто демократа гласало за њега да се председнички избори 2024. одрже данас и да на изборима учествују Бајден и бивши председник Трамп.

Међутим, оно на шта се Бајден није осврнуо је да је анкета, објављена у понедељак, такође показала да је 64 одсто демократских бирача на примарним изборима рекло да би радије да странка номинује неког другог сем Бајдена 2024. године, док је 26 одсто рекло да би Бајден требало да буде председнички кандидат демократа, преноси Хил.

Резултат је био још лошији међу младим демократама узраста од 18 до 24 године - 94 одсто њих рекло је да би неко други осим Бајдена требало да буде кандидат за 2024.

Анкета је до сада била најоштрији знак незадовољства Бајденом међу многима у странци и само је повећала гласине о другим потенцијалним кандидатима.

Бајден је, преноси Хил, јавно и приватно рекао савезницима да намерава да се кандидује за други мандат 2024. године, иако је признао да би "судбина" могла да поремети те планове.

Такође, све се више спекулише да би Трамп могао да најави још једну председничку кандидатуру наредних недеља.

Бајденови савезници сматрају да он и даље има највише шансе да победи Трампа, наводећи његову победу на изборима 2020.

Бајденови коментари у уторак уследили су након што је прогресивна организација Рутс екшон покренула кампању да се супротстави још једној Бајденовој кандидатури.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи