Читај ми!

Дрога за силовање на прослави Социјалдемократа: Нападнуто девет жена

Такозване "нокаут-капи" сипају се у пиће и омамљују жртве. Често их користе силоватељи. Сада се девет жена пожалило на симптоме после забаве немачких Социјалдемократа. Случај би могао да има и политички епилог.

Више жена су по свему судећи биле жртве напада "нокаут-капима" на забави владајућих немачких Социјалдемократа одржаној у среду, којој је присуствовао и канцелар Олаф Шолц.

Полицији се до сада јавило пет жена, док извори Социјалдемократа кажу да се укупно девет жена пожалило на симптоме након страначке прославе. Води се истрага због наношења тешких телесних повреда.

Премда токсиколошке анализе нису готове, симптоми одговарају такозваним "нокаут-капима", супстанцама без мириса и укуса које доводе до вртоглавице и ошамућености, често и губитка сећања на догађај. У сленгу се те супстанце називају и "дрогом за силовање", а на журкама их користе и лопови.

Шок у странци

Према саопштењу полиције од суботе, прва је случај пријавила једна 21-годишња девојка. Она се дан после забаве није сећала свега од претходне вечери, а каже да су симптоми попут вртоглавице почели у среду око 21.30, након што су служени храна и пиће. Она се јавила у болницу те поднела кривичну пријаву.

Ни полиција ни странка до сада нису добили пријаве да је на прослави било сексуалног злостављања или крађа.

"Сви смо шокирани и урадићемо све у нашој моћи да разјаснимо овај невероватни догађај", написала је на Твитеру посланица Катја Маст. Она је позвала све жртве да поднесу пријаве.

Случај је пикантан јер је страначку забаву - због присуства канцелара Шолца и неких министара - обезбеђивао и Савезни завод за криминалистику. На забави у шатри близу Канцелрамта било је присутно око хиљаду гостију, а могло се ући само са позивницама.

Пооштравање прописа?

Све би могло да има и политичке последице, то јест да води пооштравању прописа за неке супстанце.

Као "нокаут-капи" најчешће се користи гама-хидроксибутерна киселина које нема у слободној продаји у Немачкој и многим другим земљама. С друге стране, могућа је употреба и гама-бутиролактона који се користи и у неким средствима за чишћење.

"Ово показује да морамо да појачамо напоре да подигнемо свест о опасности напада нокаут-капима", рекла је посланица СПД Катрин Хелинг-Плар.

Њен колега из редова опозиционих Демохришћана Тино Зорге позива да се пооштре прописи за ове супстанце. "Ако је могуће, оне би требало да се обавезно производе са додатном бојом или горким укусом како не би могле да се конзумирају непримећено."

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије