Читај ми!

Породица убијеног Афроамериканца из Охаја страхује да би протести могли да постану насилни

Полиција у Охају је у понедељак убила Афроамериканца Џејленда Вокера испаливши десетину метака док је он покушао да побегне, саопштио је адвокат породице убијеног. Породица страхује да би протести, који трају неколико дана, могли током викенда да постану насилни.

Адвокат породице Боби Дичело је рекао да је Вокера убила полиција позвавши се на полицијски снимак који би сутра требало да буде доступан јавности, пренео је Ројтерс.

Локални званичници су рекли да се инцидент догодио када су полицајци покушали да зауставе Вокера због саобраћајног прекршаја док је возио у понедељак ујутру.

Вокер је, како су навели, побегао, а полиција Акрона је саопштила да су полицајци пријавили да је из осумњиченог возила пуцано из пиштоља.

Након неколико минута, Вокер је изашао из аутомобила и побегао, док су га полицајци јурили и пуцали на њега, рекавши да представља смртоносну претњу, наводи се у саопштењу полиције које је објављено у уторак.

Најављени су протести током викенда, а Дичело је описао видео као бруталан и рекао да су Вокерови рођаци забринути да би протести, који већ трају неколико дана, током викенда могли да прерасту у насилне.

Вокер у низу убистава Афроамериканаца од полиције у САД за која критичари наводе да су неоправдана, међу којима је и убиство Џорџа Флојда 2020. у Минеаполису које је изазвало протесте широм света против полицијске бруталности.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво