Читај ми!

Историјски договор - Турска и Јерменија отварају копнену границу за грађане трећих земаља

Турски и јерменски званичници сагласили су се да што пре отворе копнену границу за држављане трећих земаља који посећују неку од две државе, саопштило је турско Министарство спољних послова.

Изасланици за процес нормализације односа између Анкаре и Јеревана сагласили су се да омогуће прелазак копнене границе између Турске и Јерменије грађанима трећих земаља који посећују Турску, односно Јерменију у најкраћем могућем року и одлучили су да покрену неопходан процес са тим циљем, наведено је у саопштењу турског министарства.

Четврти састанак специјалних представника за процес нормализације односа између Турске и Јерменије одржан је у Бечу 1. јула.

Турска и Јерменија нису успоставиле дипломатске односе од раних 90-их, након што је Јерменија стекла независност.

Спор Јерменије и Азербејџана око територија у Нагорно-Карабаху био је примарни разлог за затварање граница Турске са Јерменијом.

Процес нормализације односа има за циљ да омогући успостављање дипломатских веза, отварање граница и почетак економске сарадње две джаве.

У оквиру мера за успостављање поверења, Турска и Јерменија су обновиле чартер летове између Истанбула и Јеревана, док је Јерменија укинула ембарго на турску робу.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво