Читај ми!

Терористички напад у ноћном клубу у центру Осла, има мртвих и рањених

Две особе су убијене, а више од 20 је рањено у ноћашњој пуцњави у ноћном клубу и улици популарној за ноћне изласке у центру главног града Норвешке. Полиција случај третира као терористички акт.

Полиција је у 1.19 после поноћи добила више дојава о пуцњави у центру града, а по доласку на лице места нападач је брзо савладан, преноси Ројтерс.

"Потврђено је да су две особе мртве", саопштила је полиција на Твитеру.

Према најновијим информацијама које је саопштила полиција, 10 особа је тешко повређено, а 11 лакше, али више нема животно угрожених.

Место злочина се протезало на више локација, од клуба "Лондон паб" преко још једног клуба у близини, као и околних улица. У једној од њих је нападач убрзо ухапшен, само неколико минута након отварања ватре, рекао је полицијски званичник Тор Барстад за новине Афтенпостен.

"Видео сам мушкарца с торбом у руци. Извукао је пиштољ и почео да пуца ", рекао је сведок, новинар Олав Ренеберг.

"Лондон Пуб" је популаран геј бар и ноћни клуб у центру Осла, где је за данас била планирана геј парада која је због трагедије отказана.

Како преноси норвешки НРК, полиција напад третира као терористички акт, а осумњичени је познат полицији по осудама због ношења ножа и дроге.

Тужилац Кристијан Халто каже да се претпоставља да је нападач имао намеру да изазове озбиљан страх, а није искључена ни опција психичке неурачунљивости.

Овај 42-годишњи држављанин Норвешке иранског порекла терети се за убиство, убиство у покушају и терор. Највероватније је деловао сам.

Као мера предострожности, норвешка полиција, која иначе није наоружана, носиће оружје, саопштено је данас из полицијског врха. Безбедносне службе проверавају да ли има опасности од нових напада. За сада, тврде, нема никаквих индиција. 

Премијер Јонас Гар Сторе осудио је терористички напад и изразио саучешће породицама.

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво